ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးပါ ၾကက္အူေခ်ာင္းေလးနဲ႕မို႕ အရသာတမူထူးပါတယ္ ထမင္းမစား ခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ ၾကာဇံေလးေၾကာ္စားရတာလဲ တစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္ မာမာေတာ့ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ဖို႕အရင္ဖယ္လိုက္ပါတယ္ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲမွာအပူ႐ွိန္က်န္ေနေသးတဲ့ ၾကာဇံေၾကာ္ကို ထမင္းလြတ္စားလိုက္ပါတယ္။
စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ မိတ္ေဆြတို႕လဲေၾကာ္စားၿကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ျပီးစားလို႕လဲေကာင္းပါတယ္။
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ညထဲကေရျမဳပ္ေအာင္စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150g
- ထက္ပိုင္းလွီးထားေသာေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ၾကက္အူေခ်ာင္း -၃ေခ်ာင္း
- ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတ႐ွိ
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ရန္
- ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီးၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရင္ဆံုးတမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ့ေၾကာ္ပါ
- ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
- ၾကာဇံထဲ့ျပီးေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ေ႐ႊပဲသီးတို႕ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္လဲဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
Saturday, 13 July 2013
ၾကက္အသဲအျမစ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္
အခ်ဥ္တည္ပါမယ္
- ရွည္ရွည္အတံုးေလးမ်ားလွီးထားေသာသခြားသီး - တစ္ပိုင္း
- ပါးပါးလီွးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္ဥ
- ပါးပါးလွီးထားေသာငရုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင္႔
- ငရုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း(အားလံုးကိုေရာနယ္ေပးပါ)
Wednesday, 22 May 2013
ၾကက္သားလံုး ဆန္ျပားေၾကာ္
ၾကက္သားလံုးဆန္ျပားေၾကာ္ |
ၾကက္သားလံုးဆန္ျပားေလးေၾကာ္ရေအာင္ျပင္ပါမယ္
- လီွးထားေသာသီးရြက္စံု ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစံု
- ႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ေကာ္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ႏွင္႔အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား 150g
- ပဲငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း သၾကား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း တို႔ႏွင္႔ေရာနယ္ထားေသာဆန္ျပား တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ
အရသာနယ္ထားေသာၾကက္ရင္ပံုသားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာေရေႏြးထဲတြင္ေလးမိ နစ္ခြဲေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ထမင္းစားဇြန္းထဲတြင္ၾကက္သားအရသာနယ္ကိုဖိထဲ႔ျပီး ဆူေနေသာေရေႏြးထဲသို႔ လက္မေလးႏွင္႔ဖိဖိျပီးနဲနဲခ်င္းဖဲ႔ခ်ျပီးထဲ႔ေပးပါ
- ေလးမိနစ္ခြဲေလာက္ျပဳပ္ေပးျပီးပါကဆယ္ျပီးေရစစ္ေပးထားပါ
ဆန္ျပားေလးစျပီးေၾကာ္ပါမယ္
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းေလာက္ကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႔အပူေပးထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမႊးလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- အသီးအရြက္မ်ားကိုထဲ႔ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာဆန္ျပားကိုျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္
No comments:
Post a Comment