Monday, October 20, 2014

အားလုံးစာမယ္



ဒီေန႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးပါ  ၾကက္အူေခ်ာင္းေလးနဲ႕မို႕ အရသာတမူထူးပါတယ္ ထမင္းမစား ခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ ၾကာဇံေလးေၾကာ္စားရတာလဲ တစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္ မာမာေတာ့ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ဖို႕အရင္ဖယ္လိုက္ပါတယ္ ဆြမ္းေတာ္ကပ္ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲမွာအပူ႐ွိန္က်န္ေနေသးတဲ့ ၾကာဇံေၾကာ္ကို ထမင္းလြတ္စားလိုက္ပါတယ္။

စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ မိတ္ေဆြတို႕လဲေၾကာ္စားၿကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္ ေၾကာ္ရတာ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ျပီးစားလို႕လဲေကာင္းပါတယ္။

ေၾကာ္ရန္အတြက္

  • ညထဲကေရျမဳပ္ေအာင္စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150g
  • ထက္ပိုင္းလွီးထားေသာေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
  • ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေသာ ၾကက္အူေခ်ာင္း -၃ေခ်ာင္း
  • ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • သၾကား -  ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတ႐ွိ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ရန္
  • ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီးၾကက္အူေခ်ာင္းကို အရင္ဆံုးတမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ၾကာဇံထဲ့ျပီးေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ေ႐ႊပဲသီးတို႕ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္လဲဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ေလးရပါျပီ။

Saturday, 13 July 2013

ၾကက္အသဲအျမစ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

ၾကက္အသဲအျမစ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


ၾကက္အသဲအျမစ္နဲ႔ေခါက္ဆြဲေလးေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ျခည္း   သက္သက္စားလို႔ရသလို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔လဲစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ အိမ္ေၾကာ္ေလးေပမဲ႔ဆိုင္ေၾကာ္ေတြထက္ပိုျပီးေကာင္းပါ   တယ္ အသဲအျမစ္ကိုက်က္ေအာင္အရင္ဆံုးဂ်င္းျပားေလးနဲ႔ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီးမွ ျပန္ေၾကာ္တာမို႔ အညွီနံ႔ေပ်ာက္သြားပါတယ္ ဲျပင္ရဆင္ရတာနဲနဲၾကာေပမဲ႔ေၾကာ္ရတာေတာ႔ျမန္ပါတယ္ ဒီေန႔ပိတ္ရက္ေလးမွာ အားတဲ႔အခ်ိန္ေလးေၾကာ္စားၾကည္႔ပါေနာ္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
  • ျပဳပ္ျပီးသားေခါက္ဆြဲဖတ္ - ၅ဆယ္သား
  • ျပဳပ္ျပီးသားၾကက္အသဲအျမစ္ - ႏွစ္ဆယ္သား
  • ရွစ္စိတ္ စိတ္ထားေသာၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ - တစ္ဥ
  • ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာမွဳိ - ငါးဖူး
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  • ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ပဲပင္ေပါက္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
  • ေရႊပဲသီး - ငါးေတာင္႔
  • တရုတ္နံနံပင္ - ႏွစ္ပင္
  • ေခါက္ျပီးေၾကာ္ထားေသာၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
ေခါက္ဆြဲအရသာနယ္ပါမယ္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (မေၾကာ္ခင္အားလံုးေရာနယ္ထားပါ)
ၾကက္အသဲအျမစ္ျပဳပ္ရန္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္မရွိတရွိ
  • ဂ်င္း - ခပ္ပါးပါး သံုးျပား (အားလံုးေရာနယ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီးျပဳပ္ပါ ႏွစ္ရည္ခမ္းရင္ခပ္ပါးပါးေလးမ်ားလွီးေပးပါ)
ေၾကာ္ပါမယ္
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္ဝက္ေလာက္ကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႔အပူေပးပါ 
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအရင္ဆံုးေမႊးသြာတဲ႔တိေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ႏွင္႔အတူအသီးအရြက္မ်ားကိုဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အရသာမွဳန္းလက္ဖက္ရည္ဇြႏ္း သံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ထဲ႔ျပီးေၾကာ္လိုက္ပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာျ္ပီးတာနဲ႔ျပဳျပီးပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္အသဲအျမစ္တို႔ကိုမိနစ္ဝက္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ပါ
  • ျပီးလွ်ငိေခါက္ဆြဲမ်ားထဲ႔ျပီးမိနစ္ဝက္ေလာကေ္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ေနာက္ဆံုးမွေရႊပဲသီးႏွင္႔တရုတ္နံနံတို႔ထဲ႔ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ထားေသာၾကက္ဥေၾကာ္ကိုခပ္ပါးပါး လွီးျပီးထဲ႔ေပးျပီးရင္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးရပါျပီ

အခ်ဥ္တည္ပါမယ္

  • ရွည္ရွည္အတံုးေလးမ်ားလွီးထားေသာသခြားသီး - တစ္ပိုင္း
  • ပါးပါးလီွးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္ဥ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာငရုတ္သီးစိမ္း - ေလးေတာင္႔
  • ငရုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း(အားလံုးကိုေရာနယ္ေပးပါ)

Wednesday, 22 May 2013

ၾကက္သားလံုး ဆန္ျပားေၾကာ္

ၾကက္သားလံုးဆန္ျပားေၾကာ္
မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ဆန္ျပားေလးေၾကာ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႔အသားအရသာ အသီးအရြက္အရသာေတြပါရေအာင္လို႔ ၾကက္သားလံုးဆန္ျပား ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သားလံုးဆန္ျပားေလးေၾကာ္ရေအာင္ျပင္ပါမယ္

  1. လီွးထားေသာသီးရြက္စံု  ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစံု
  2. ႏုတ္ႏုတ္စင္းျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ေကာ္မွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းတို႔ႏွင္႔အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား 150g  
  3. ပဲငံျပာရည္ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း သၾကား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း တို႔ႏွင္႔ေရာနယ္ထားေသာဆန္ျပား တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  4. ဓါးျပားရိုက္ထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ

အရသာနယ္ထားေသာၾကက္ရင္ပံုသားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာေရေႏြးထဲတြင္ေလးမိ နစ္ခြဲေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ

  • ထမင္းစားဇြန္းထဲတြင္ၾကက္သားအရသာနယ္ကိုဖိထဲ႔ျပီး ဆူေနေသာေရေႏြးထဲသို႔ လက္မေလးႏွင္႔ဖိဖိျပီးနဲနဲခ်င္းဖဲ႔ခ်ျပီးထဲ႔ေပးပါ
  • ေလးမိနစ္ခြဲေလာက္ျပဳပ္ေပးျပီးပါကဆယ္ျပီးေရစစ္ေပးထားပါ

ဆန္ျပားေလးစျပီးေၾကာ္ပါမယ္

  1. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းေလာက္ကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႔အပူေပးထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမႊးလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါ 
  2. အသီးအရြက္မ်ားကိုထဲ႔ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ထဲ႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  3. အရသာနယ္ထားေသာဆန္ျပားကိုျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္

No comments:

Post a Comment